tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kevät keikkuen tulevi, ehkä?

Joinakin vuosina kevät tuntuu tulevan ihan yhdellä rysäyksellä. Tämä vuosi ei taida olla sellainen. Vieläkin on paikoitellen maa jään tai lumen peitossa ihan Etelä-Suomea myöten ja tämä luonnollisesti aiheuttaa omat haasteensa koirien ulkoilutukselle. Mälsää! Tätä kirjoittaessani huomaan, että vielä tulevalle viikonlopullekin (huhtikuun toinen viikonloppu) luvataan räntä-/lumisadetta. Ai miten kiva!

Noh, loppujen lopuksi vaaditaan vaan hieman mielikuvitusta tai extravaivaa, mutta kyllä ne koirat ovat ihan kivasti saaneet liikettä niveliin. Onneksi oma aitauksemme on nyt sulanut ihan mukavaan juoksukuntoon, joskin mutaa riittää ja sitä myöten kunnon koirienpesutyömaa aina rallien jälkeen.


Sesna-pentunen on nyt ollut meillä melko tarkkaan kuukauden päivät ja voihan juku minkälainen lapsi se onkaan! Ehkä aika todellakin kultaa muistot, mutta tuntuu, ettei meillä ihan tällaista vekaraa vielä ole ollutkaan. Sesna on todella rohkea (välillä jopa hullunrohkea) ja itsenäinen, aktiivinen mutta myös fiksu ja nopea oppimaan. Pojat tykkäävät pikkutytöstä kovin ja erityisesti Potti tuntuisi luoneen ihan erityislaatuisen suhteen tähän siniseen "pikkusiskoonsa". 

Sesna noin 10 viikon iässä

Minulla alkoi viime viikolla loma, jonka alkajaisiksi suuntasinkin Poriin sukuloimaan. Mukanani Poriin matkusti sininen aktiivikaksikko eli Potti ja Sesna.

Kamerani on lojunut pitkälti laukun pohjalla viimeisen vuoden ajan, mutta nyt olen saanut vähän taas kuvailuinnostusta takaisin. Niinpä Porin reissulle pakkasin kameran mukaan sillä olin jo etukäteen sopinut muutamien koirakavereiden kanssa treffejä ja niissähän aina kuvaamista riittäisi! :)

Matkalla Poriin poikkesin Potin veljen Urkin luona. Tähän tapaamiseen osallistuivat myös Potin veli Matti sekä Sesnan kanssa käytännössä saman ikäiset (yksi päivä ikäeroa) Apple Garden's pennut Vimma ja Rämis.

Vimmalla ja Rämiksellä oli alkuun omat rajut painileikkinsä kun taas Sesna olisi tykännyt juoksuleikeistä (Sesna ainakin toistaiseksi tykkää olla takaa-ajettavana ja vetää joukkoa mielellään, peukku tälle). Pennut löysivät kyllä hienosti yhteisen sävelen ja näin he lopulta yhteistuumin kantoivat risua (kuva alla).


Veljeksillä meno ei ollut kovin villiä, mutta hienosti solahti Pottikin sinne poikien joukkoon. Ja tietysti myös Sesnan oli yritettävä pysyä isompien vauhdissa, on se melko sinnikäs.


Lopuksi otettiin vielä vähän poseerauskuvia ja tässä hieno veljeskolmikko Urkki, Matti ja Potti:

MaXwin Jali, MaXwin Jedi ja MaXwin Jackpot. Pojat täyttävät 5.5.2017 kokonaiset kaksi vuotta!

Lisää kuvia näiltä veljes- ja pentutreffeiltä löytyy täältä!

Porissa tapasimme sitten Potin siskoa Jolia (MaXwin Jolie) ja laumatoveriaan Divaa (Paletin Taru).
Joli on kyllä aivan mahtava juoksuttaja ja se näkyi myös neidin kunnossa. Upea tyttö!



Lisää kuvia Jolin, Divan, Potin ja Sesnan peltoralleista täällä!

Porin reissulla olemme tyypillisesti käyneet aina koirarannalla, mutta nyt meillä oli niin kovasti aktiviteettia ja treffejä muutenkin sovittuna, että myös lepopäiviä oli pyhitettävä. Kerkesimme kuitenkin treffata Pii-whippetiä (Crimdon Zircon) ja myös tällä kolmikolla vauhtia riitti!




Loput kuvat Pii-treffeiltä löytyvät täältä!

Meillä oli siis sinisten kanssa varsinainen aktiiviloma Porissa, kiitos kaikille kamuille ulkoiluseurasta! Kiva oli kuitenkin palata ihan omaan kotiin Tuomaksen ja muiden koirien luokse.  Toiveikkaina kävimme sunnuntaina paluumatkalla Otalammen vetosuoran kautta, mutta siellä oli ikävä kyllä vielä suora osin jään/veden peitossa ja erityisesti lähtökopin ympäristö vielä aivan lumessa. Jospa tilanne muuttuisi tämän viikon aikana. Toivossa on ainakin hyvä elää. :)

Meidän lomaillessamme Porissa oli Voitolle luvassa täällä kotipuolessa hieman spesiaalimpaa tekemistä, nimittäin treffit ihanaisen Ilon (Whiplandian Wonderchild) kanssa! Ilolle oli suunnitteilla pentue Whiplandian kenneliin alun perin Voiton veljen Veksin kanssa, mutta tällä kertaa ajoitus ja luonto päättivät toisin. Voittokin tapasi Iloa pariin otteeseen ennen kuin tuumasi kyseessä olevan oikean päivän. Ilmeisesti Voitto kilttinä kultapoikana oli hyvin tarkka juuri siitä oikeasta astumisajankohdasta ja niinpä torstaina 30.3. oli sitten The Day. Nyt ei auta muuta kuin odotella ja toivoa parasta! Ihanaa olisi nähdä pieniä punaisia IloVoittoja kesällä ♡
Enemmän juttua tästä (toivottavasti) tulevasta Whiplandian P-pentueesta täällä!

Voitto ♡


***

It feels like the spring will never reach Finland. Still we have some ice and snow here and there and it just sucks! Luckily our own "paddock" has melted and is now in ok condition for the hounds to run around in. Slowly but surely the spring will come, we'll just have to rely on that.

Sesna the puppy has been with us for a month now and she is quite the package! She is very brave with new situations (and new dogs), super active but still smart and independent. So far she is everything we hoped for and even more. A perfect puppy! :)

I have a vacation now so I decided to take the blue ones (aka Potti and Sesna) with me and travel to Pori for a few days to see my parents and some friends. Oh boy did we have fun, seeing lots of other whippets (etc. Potti's brothers Urkki and Matti and also his sister Joli on another day).

Voitto had something exciting to do while I was in Pori. He had a date with a lovely whippet girl Ilo! We are hoping to see some beautiful fawn puppies in the summer in kennel Whiplandian, let's keep our fingers crossed for that. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti